Torstein kom inn på lærerstudiet med 2 i norsk, Endre kom inn med 2 i matte 21. februar 2025 - 06:53
Her får du mer penger om du er fagorganisert. Slik gikk det i lønnsoppgjøret 19. februar 2025 - 11:01
Engelsk til besvær? Ja, det finnes tildels store utfordringer når pensum, undervisning, publisering, formidling, konferanser og samarbeid alt skjer på engelsk. Internasjonaliseringen har imidlertid kommet for å bli og kan ikke reverseres.
Sommerjobb som forsker: vinn-vinn for studenter og arbeidsgivere Relevant sommerjobb som forsker stjeler ikke tid fra studier og kan bidra positivt til læring, nettverk og til suksess i utdanning og det akademiske arbeidsmarkedet. Arbeidsgivere i akademia tjener også på å ha studenter som forskere i sommerjobb. Det er med andre ord en vinn-vinn-situasjon.
Akademisk restitusjon Kroppen trenger også hvile for å prestere godt. Men i akademia presser vi hjernen hardt nesten hele tiden. I perioder sliter det meg ut, skriver Svenn-Erik Mamelund, som slår et slag for forskersabbaten: en form for akademisk restitusjon.
Internasjonal på- og avstigning Det koster ikke mye økonomisk å arrangere et godt på- og avstigningsprogram. Det koster derimot en god del egeninnsats og vilje, men jeg vil påstå at man ikke har råd til å la være og at man får mye igjen for arbeidet.
Min (akademiske) selvtillit har ofte vært høy, men selvfølelsen til tider lav Jeg har lidd av bedragersyndromet det meste av min akademiske karriere, skriver kronikkforfatteren. Men nå skroter han hele tankesettet.
Kvalitet i forskning skrus tilbake femti år Uten internasjonalisering vil forskningen på mitt fagfelt falle i kvalitet, skriver Svenn-Erik Mamelund.
Nei er utsatt ja Kan presset om å publisere bli mer håndterbart om vi feirer alle prosessene, er åpne om avslag og innfører holdningen «nei er utsatt ja»?
Glad for at sosial bakgrunn nå kommer i fokus — Jeg ser fram til å se hvordan Komité for kjønnsbalanse og mangfold i forskning skal ta klasse inn i sitt mandat, sier professor Svenn-Erik Mamelund, som i fjor sto fram som «førstegenerasjonsstudent».
Forskere fikk meldeplikt, men alle kildene var døde Opplevelsene er mange og fortvilelsen stor over hvordan personvernet påvirker forskningen. Tidligere NSD svarer på kritikken.
De «nye» universitetene snakker ned grunnforskningen, ifølge professor — Når toppledere og rektorer rundt om blir intervjuet, er det bare de ved UiO, UiB, UiT og kanskje NTNU som framsnakker grunnforskning, sier OsloMet-professor Svenn-Erik Malmelund.
Høyere utdanning er ikke den eneste veien til meningsfulle liv Det er ingen tvil om at sjansen for å lykkes i utdanningssystemet er sosialt strukturert. Men det betyr ikke utdanning bør være den eneste måten å lykkes på.
OsloMet skyver fra seg de beste forskertalentene Tunggrodd ansettelsesprosess gjør at OsloMet går glipp av de beste stipendiatene og postdoktorene, mener ni forskningsledere.
Skriving er en nøkkel til akademias sosiale koder Den nære sammenhengen mellom bakgrunn, fullføringsprosent og karakterer burde vies mer oppmerksomhet i høyere utdanning.
Professor mot alle odds? Hvorfor er det så lite fokus på klasse i samtalene om å øke mangfoldet i universitets- og høgskolesektoren, spør professor Svenn-Erik Mamelund.
Gjorde klassereise, men føler fortsatt han snubler — Av og til kjenner jeg på at det kunne vært fint å vært en sånn som bare eide denne rollen, sier professor og pandemiekspert, Svenn-Erik Mamelund.
«OsloMets styreleder og rektor legger seg flate» - virkelig? Heldigvis går den ulykksalige alliansen mellom styreleder Syvertsen og rektor Rice mot slutten.
OsloMet-styreleder og rektor legger seg flate Styreleder Trine Syvertsen og rektor Curt Rice beklager at de ikke tok ansattes innspill til følge.
Ny rektor på OsloMet bør fokusere på kvalitet i forskning Innspill fra ansatte om ny rektor ble avfeid på styremøte til OsloMet, fredag 19. juni. Innspillet gjengis her i sin helhet.
Forsker provosert over nye reiseregler ved OsloMet.— Jeg føler meg behandlet som et lite barn — Jeg kan ikke forholde meg til dette, sier den internasjonalt anerkjente pandemiforskeren, Svenn-Erik Mamelund, om OsloMets nye reisepolicy.
Uenighet om norsk strategi for vaksinering Ta helsepersonell først, sier en. Ta hensyn til klasse og sosial ulikhet, sier en annen. Fagfolk strides om den norske vaksinestrategien.
Hvem blir årets navn? Følg prisutdeling direkte kl. 15 I dag blir det klart hvem av de tre finalistene som blir årets navn i akademia.
— Du må ha en sterk faglig erfaring og trygghet i bunn Han har gjort en betydelig innsats med å formidle faktabasert kunnskap, mener juryen. Nå kan Svenn-Erik Mamelund bli årets navn i akademia.
Forskere og helsetopper har mottatt trusler og koronasjikane Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anmeldt trusler. Også forskere forteller om truende, sjikanerende og ubehagelige meldinger.
Fem forskere skal få lov til å fordype seg i ett år Forskningsprosjekter om krig og fred, influensa og algebra er valgt ut som satsinger for grunnforskning i 2022-23.
Nyeste artikler
Vi må tenke nytt om læring og kompetanse for fremtidens arbeidsliv
Det er pedagogikk som er limet i lærerutdanninga
Disse landene trekker størst andel av sine publiserte artikler
Reagerer på de store forskjellene i driftsmidler for stipendiater
Kathrine Sund-Henriksen (1980 — 2025)
Mest lest
Flere tusen forskere krever oppgjør med Elon Musk
Kathrine Sund-Henriksen (1980 — 2025)
Torstein kom inn på lærerstudiet med 2 i norsk, Endre kom inn med 2 i matte
Her får du mer penger om du er fagorganisert. Slik gikk det i lønnsoppgjøret
Norske forskere rammes av Trumps forskningskutt. — Helt horribelt